Cihaz Yönetimi
Cihazlarla ilgili kullanıcıların yaşayabileceği durumlar ve önlemler aşağıda listelenmektedir.
Cihazın kaleminin kaybolması : Bu durumda mobil uygulamamız üzerinden biyometrik imza alınamayacak o yüzden süreç sekteye uğrayabilir. Kalemler gerekirse zincir ile tablete bağlanmalıdır.
Cihaza uzaktan güncel uygulama yüklenmesi: İlk etapta manuel olarak tabletlere uygulama yüklenmesi bağlanmaktadır. Fakat ileride projeye çok sayıda cihaz eklenecekse versiyonlarının yönetilmesi gerekmektedir. O yüzden MDM çözümü (örn Samsung Knox) kullanılması ve güncel uygulamanın her tablette çalıştığına emin olmak gerekmektedir. Ek olarak tablette oluşabilecek sorunlara kurumun kendi ekibi hem de DİP ekibi uzaktan bağlanıp rahatlıkla işlem yapabilir.
Cihazın donanımsal hasar görmesi: Donanımsal hasar görmemesi adına burada cihaz yönetimini kullanıcılara bırakmamak gerekli. Şarj durumları de sürekli kontrol edilmedilir.
Cihazda uygulama kullanımı: Okur-yazar olmayan veya yabancı uyruklu imzacılar olacaksa kişiyi yönlendirecek bir personelin bulundurulması önemli.
İmzalanmamış belgeler var uyarısı: Uygulamada TC/Pasaport/Personel No vb yazılınca kişinin imzalayacağı belgeler hazır gelmektedir. İmzalanan yada atlanan belgelerın takipten kaçmaması için Webhook entgrasyonu veya DİP panelinden gözle takip öneriyoruz.
İnternet bağlantısı: Cihazların internet bağlantıları bir şekilde kopmuş olabilir, bu da mobil uygulamamızın çalışmayacağı anlamına gelecektir, bu yüzden internet bağlantıları düzenli olarak kontrol edilmeidlir.
Uygulmaya login olacak kullanıcıların belirlenmesi: Uygulamaya giriş yapacak kullanıcılar önceden doğru bir şekilde belirlenmeli ve eğer varsa entegrasyonların buna göre şekillenmesi önemlidir. Entegrasyonlarda tabletlerin eşleştirilmesi kullanıcı hesapları üzerinden olmaktadır.
Eğitim videosu: Uygulamanın kullanım şekinde dair bir sayfalık eğitici bir dokümanın hazırlanmasını ve mümkünse bir video çekilerek personelle paylaşlması.
Last updated